Китай обвини Европейския парламент, че  сериозно нарушава принципа за единен Китай. На

...
Китай обвини Европейския парламент, че  сериозно нарушава принципа за единен Китай. На
Коментари Харесай

Пекин обвини ЕП, че сериозно нарушава принципа за единен Китай

Китай упрекна Европейския парламент, че  сериозно нарушава правилото за обединен Китай. 

На 1 септември представителят на задачата на Китай в Европейски Съюз съобщи, че остро осъжда утвърждения от комисията по външни работи на Европейския парламент доклад за „ политически връзки и съдействие с Тайван “. Докладът съществено нарушава правилото за обединен Китай, уточни той, представен от Радио Китай.

Говорителят на задачата съобщи също, че отчетът е направен, пренебрегвайки митинга на Китай против установяването на политически връзки сред Европейски Съюз и Тайван. Въпреки това от комисията обявиха, че ще бъдат открити връзки на по-високо равнище с Тайван.

" Това е надалеч отвън рамките за импровизирано икономическо и комерсиално съдействие и културния продан с Тайван, съществено нарушава правилото за обединен Китай и вреди на взаимното доверие и съдействие сред двете страни ", съобщи представителят.

Той уточни също, че в другите документи и изказвания Европейски Съюз натъртва на спазването на правилото за обединен Китай. „ Като значим орган на Европейски Съюз Европейският парламент би трябвало да съблюдава поетите задължения. Призоваваме евродепутатите да осъзнаят чувствителността на тайванския въпрос и неотложно да спрат с неправилните си дейности “, акцентира представителят.

Конфликтът сред китайските управляващи и евродепутатите има дълга история. През май  Екологичен потенциал се опълчи на китайските наказания против законодатели на Европейски Съюз и разгласи, че няма да разгледа никакви договаряния за одобрение на съглашението сред Европейски Съюз и Китай, до момента в който те към момента са в действие.

В резолюция Парламентът осъжда най-категорично " неоснованите и случайни наказания, наложени от китайските органи на няколко европейски лица и формирания, в това число петима членове на Екологичен потенциал ". Евродепутатите декларират, че ходът на Пекин е посягане против главните свободи и приканват китайските управляващи да анулират тези изцяло голословни ограничаващи ограничения.

В резолюцията се акцентира, че всяко разглеждане от страна на Европейския парламент на Всеобхватното съглашение за вложения сред Европейски Съюз и Китай, контрактувано по принцип сред Европейски Съюз и Китай през декември 2020 година, както и всяко разискване на наложителното му одобрение от страна на евродепутатите, са „ основателно замразени “ поради китайските наказания.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР